Opfrissen van basiskooktechnieken

Omschrijving vorming

Al zal de dienstencheque-medewerker bij de klant hoofdzakelijk poetsen en strijken, er zijn ook klanten waarvoor zij mag koken.
Voeding is een essentiële zaak en koken vergt nauwkeurigheid. Met basistechnieken en -inzichten kan men gevarieerd koken zonder gevaar voor voedselvergiftiging. Het is dan ook zeer belangrijk om de kookprocessen onder de loep te nemen.
Bovendien heeft ieder gezin zijn eigen kookcultuur, waardoor het ook nuttig is om bepaalde – door de dienstencheque-medewerker minder gekende – kooktechnieken aan te leren.
Wie de klant een gezonde en evenwichtige voeding wil aanbieden, heeft baat bij deze vorming.

Doelstelling

De meest gebruikte kooktechnieken worden nader bekeken.

Inhoud

Keuzemogelijkheden uit verschillende basiskooktechnieken:

Blancheren – Koken – Stomen – Pocheren – Frituren – Sauteren – Grilleren/roosteren – Gratineren – Bakken in de oven – Braden – Braiseren – Glaceren – Stoven – Marineren – Paneren

Theorie

• Waarom bepaalde voedingsmiddelen verhitten, en andere niet

• De verschillen in bereidingswijze tussen dierlijke en plantaardige producten

• Toelichting van de gekozen kooktechnieken: inhoud, werkwijze, voordelen

Praktijk

Klaarmaken van recepten volgens de gekozen basiskooktechnieken.

Doelgroep

Medewerkers Dienstencheques
Lesuren
1 sessie van 4 u
Deelnemers
Maximum 12
Locatie
vorming op uw locatie
Erkeningsnummer
E750 - 22/11/2013 (1 sessie van 4 u)

Hoe een vorming aanvragen?