Mijn klant volgt een dieet-diabetes

Omschrijving vorming

Nu de mensen alsmaar ouder worden, zal diabetes steeds meer voorkomen in onze maatschappij. De kans is zeer groot dat er zich (bejaarde) diabetespatiënten bevinden tussen de klanten van de dienstencheque-medewerker.
Zo is het nuttig om een zekere basiskennis te bezitten met betrekking tot het ziektebeeld. Bij het koken voor klanten met diabetes is eveneens een minimale kennis vereist. Het eten dat de dienstencheque-werknemer klaarmaakt, moet immers voldoen aan de diabetici-regels.

Doelstelling

Inzicht hebben in het ziektebeeld ‘diabetes’
Weten wat te doen bij een hypo- of hyper aanval
Weten waarom een diabetesklant zich aan een bepaald dieet moet houden
Notie hebben van gezonde en gevarieerde voeding
Weten hoe een gezonde maaltijd te bereiden voor de klant

Inhoud

  • De soorten diabetes
  • Hypoglycemie – hyperglycemie
  • Het belang van voeding bij diabetes
  • Relatie koolhydraten en medicatie
  • Hoe stel je gezonde diabetesvoeding samen?
  • De ‘diabetesproducten’

Doelgroep

Medewerkers Dienstencheques
Lesuren
1 sessie van 3 u
1 sessie van 4 u
Deelnemers
Maximum 20
Locatie
vorming op uw locatie
Erkeningsnummer
VG_E_06207 – 27/01/2017 (1 sessie van 3 u)
VG_E_06206 – 27/01/2017 (1 sessie van 4 u)

Hoe een vorming aanvragen?