Vormingen op uw locatie

Verwenzorg bij ouderen


NIEUW

Doelgroep(en)

Verzorgend personeel in gezinnen
Verzorgenden, zorgkundigen, verpleegkundigen in WZC

Omschrijving vorming


Voor zorgbehoevende ouderen is het niet gemakkelijk om nog te kunnen genieten van het leven. Vaak hebben zij het moeilijk om richting te geven aan hun leven en om geluk te vinden.
Verwenzorg is gericht op verbetering van de kwaliteit van het leven, onder meer door het schenken van persoonlijke aandacht en verwenzorgactiviteiten. Dit alles begint bij het zich verplaatsen in een ander, respect tonen en aandacht geven aan de bejaarde en leren aanvoelen wat de cliënt nu echt graag zou willen.
Verwenzorg hoeft niet veel moeite te kosten, een verjaardagskaartje, een complimentje, … Vaak zijn onze cliënten voor een moment van geluk of plezier steeds afhankelijk van iemand anders. De verzorgende kan hier dus een cruciale rol in spelen!
Bij verwenzorg draait het niet om geld of dure cadeaus, maar om het tonen van maatschappelijke betrokkenheid aan mensen die zichzelf niet meer kunnen verwennen.
Het niet denken in onmogelijkheden, maar juist denken in mogelijkheden, dat is wat verwenzorg doet!


Doelstelling
Tijdens deze vorming gaat de aandacht naar wat er allemaal bestaat rond verwenzorg en welke de houding van de zorgverlener hierin is.

Inhoud
• Wat kan verwenzorg inhouden
• Mogelijke valkuilen
• Hoe eraan beginnen, hoe er tijd voor maken in de dagelijkse routine
• Verwenzorg toepassen met weinig middelen
Aantal sessies/dagen

1 sessieMaximum deelnemers

20terug naar lijst