Vormingen op uw locatie

HygiŽne in de keuken


Dienstencheques - Vormingen - Veiligheid en hygiŽne

Doelgroep(en)

Medewerkers Dienstencheques

Omschrijving vorming


ERKENNING OPLEIDINGSFONDS DIENSTENCHEQUES:
E221 - 15/10/2010 (sessie van 3 u)
E637 - 31/05/2013 (sessie van 4 u)

 

Als er één plaats is waar bacteriën zich naar hartelust kunnen vermenigvuldigen, dan is het wel de keuken. Deze is een ongelofelijke voedingsbodem voor ongewenste “gasten”, terwijl wij denken dat we toch hygiënisch werken.
In een gewoon gezin zal het allemaal wel loslopen, maar bij de bejaarde cliënten is extra opletten de boodschap.


Doelstelling
De deelnemers leren hoe ze optimaal hygiënisch kunnen werken in een keuken.
Ze leren de aandachtspunten kennen.


Inhoud
• De wetgeving i.v.m. HACCP uitleggen.
• Vanuit welke hoek kan er mogelijk gevaar opduiken?
• Waar moet men zoal op letten bij de aankoop van voedsel en bij het bereiden van voedsel in het algemeen.
• Hoe kan men op het vlak van persoonlijke hygiëne zijn bijdrage leveren?
• Is desinfecteren nodig, en hoe vaak dan wel?




Aantal sessies/dagen

1 sessie



Maximum deelnemers

20



terug naar lijst